Wijnproeverijen

Ik organiseer kleine wijnproeverijen met een kleine groep van  4 – 8 personen. Ik vind het leuk om de proeverij in een kleine groep te doen, zodat we tijd hebben om te proeven en er met elkaar over te praten. Ik organiseer open proeverijen waarop iedereen zich mag inschrijven, maar het is ook mogelijk om met een vriendengroep een eigen proeverij te boeken. Neem vooral contact met mij op over de mogelijkheden!

Ik werk in mijn wijnproeverijen samen met een aantal vaste wijnleveranciers. Dit zijn wijnleveranciers die zelf veel contact hebben met de wijnboer, waardoor ik ook veel informatie krijg over hoe de wijn is gemaakt. Bij veel wijnboeren ben ik ook zelf op bezoek geweest. Daarnaast gebruik ik in mijn wijnproeverijen wijnen die ik zelf heb meegenomen uit Frankrijk. Ik vind het leuk om bijzondere wijnen te laten proeven, bijvoorbeeld uit een onbekend wijngebied, van een bijzondere druif of wijnen die al wat verouderd zijn. Vaak gebruik ik biologische of biodynamische wijn en ik vertel je graag meer over de achtergrond van deze wijnen.

Mijn specialisatie is de smaak van wijn. In mijn wijnproeverijen leer je hier mee over. Je leert hoe je een wijn kunt proeven en hoe je een wijn kunt beoordelen. We proeven verschillende soorten wijnen en gaan die wijnen met elkaar vergelijken. Ook geef ik wijnproeverijen die vooral ingaan op de relatie wijn-spijs, denk bijvoorbeeld aan een avond over kaas en wijn of over aziatisch eten en wijn.

Neem contact met mij op voor een eigen proeverij.