Welkom op mijn website. Ik ben Ingrid Hijman en wijnliefhebber. In het dagelijks leven ben ik hoofd van het Studenten Service Centre van Wageningen University & Research. Een leuke en uitdagende baan waarbij iedere dag anders is. Maar mijn grootste passie is wijn. Ik ben vooral geïnteresseerd in de smaak van wijn. Waar komt de smaak van vandaan? Waarom smaakt wijn van dezelfde druif zo anders als de wijn uit een andere wijngaard komt? En wat zorgt voor een goede wijn-spijs combinatie?
Om meer te weten over wijn heb ik de vinologen-opleiding afgerond en heb ik het internationale wijndiploma (WSET3) gehaald. Daarnaast heb ik een cursus over wijn-spijs combinaties gevolgd bij Peter Klosse (Academie voor gastronomie). Vorig jaar heb ik een cursus sake gevolgd (WSET1) en een 2-daagse masterclass over de combinatie van aziatisch eten en wijn. In mijn vrije tijd bezoek ik natuurlijk graag wijngaarden. Ik heb gewerkt bij het Wagenings Wijngoed en samen met Adam Dijkstra, de wijnmaker van de Colonjes in Groesbeek, heb ik een eigen mousserende wijn gemaakt.
Ik vind het leuk om mijn passie en kennis te delen met anderen. Ik geef kleinschalige wijnproeverijen in mijn eigen wijnatelier bij ons in de tuin. Daarnaast geef ik advies over wijn en verkoop ik wijn uit eigen voorraad.